top of page
Veelgestelde vragen

FAQ

Hieronder vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  • Hoe veilig is mijn data?
    Meerdere security layers, privacy by design. Te veel om op te noemen. Meer weten vraag het ‘Spheeres en Security’ document op.
  • Van wie is de data?
    Het eigendomsrecht van de ingevoerde data en de door de applicatie gegenereerde data berust bij de klant. Spheeres mag en zal zich geen rechten toe-eigenen aan de klantdata. Een licentie geeft geen recht op de zogenoemde broncode. Voor een Escrow-overeenkomst kan een aparte afspraak gemaakt worden.
  • Waarom geen boekhoudpakket?
    Tot en met de facturatie vindt de verwerking in Spheeres plaats. Spheeres biedt een 2-richtingskoppeling met financiële systemen. Het ondersteunt daarbij o.a. het werken met meerdere administraties en intercompany boekingen.
  • Voor wie is Spheeres?
    Voor organisaties die beseffen dat om mee te draaien in een dynamische wereld verandering de enige constante is. En voor wie is Spheeres niet ontwikkeld? Voor bedrijven die op zoek zijn naar een app voor een deeloplossing. Ook niet voor bedrijven, die denken met één Big Bang klaar te zijn. Deze tijd vraagt om continuous improvement.
  • Kan een klant zelf aanpassingen doen?
    Een zogenaamde 'Super User' wordt getraind om aanpassingen te doen aan onder andere gebruikersrechten, dropdows, templates en queries. Het (her)inrichten van de databasestructuur en workflows kan het beste gedaan worden door een consultant van Spheeres.
  • Hoe gaan die aanpassingen?
    Spheeres kent een aantal grafische designers voor het aanpassen van schermen, workflows, queries en zelfs de hele databasestructuur. Verder een DataWizard om koppelingen te maken. Een Spheeres consultant kan er voor zorgen dat deze gereedschapskist geen doos van pandora wordt. De consultant die normaal gesproken business processen analyseert en die zijn analyse aanlevert aan de programmeurs kan nu zelf tijdens een of meer workshops de werking van de applicatie definiëren. Door deze directe manier van communiceren en uitvoeren worden veel misverstanden uit de wereld geholpen. Geen gedoe met ingewikkelde databases. Spheeres maakt op de achtergrond de database aan en volgt daarbij strikte ontwikkelprocedures voor test en acceptatie.
  • Kan de software steeds aangepast worden?
    Ja, continuous improvement is ons motto. Deze aanpassingen kunnen gedaan worden, terwijl de organisatie gewoon doordraait. Een ander moto is wel change management oftewel de gestructureerde aanpak van het doorvoeren van de veranderingen. Een Spheeres consultant kan hierbij adviseren.
  • Waarom low-coding van Spheeres?
    Low-code en no-code software wordt meestal ingezet om snel kleinere applicaties te bouwen. Spheeres is bedrijfsbrede software en kent een basis van CRM, projectmanagement, ERP en servicemanagementfunctionaliteit. Samen met een Spheeres consultant, partner of een eigen beheerder kneedt en vorm je dit naar je eigen behoeftes. De combinatie van een krachtig databaseplatform vol functionaliteit met low-coding zorgt extreem korte implementatie tijden met minimale foutgevoeligheid. Spheeres kent standaard koppelingen, een securitymodel en een eigen documentbeheer.
  • Waarom hoor ik steeds meer over low-coding?
    Low-coding is aan het doorbreken en kent veel voordelen. Aanpassingen gaan sneller en tegen lagere kosten en dus zonder dure en schaarse programmeurs. Onderzoek wijst uit dat software die aangepast wordt met low-coding een goede basis is voor betere kwaliteit.
  • Waarom low-code?
    Low-code houdt in dat er zonder code oftewel programmeren aanpassingen gedaan kunnen worden. Direct in samenspraak tussen de stakeholders van de organisatie en de Spheeres consultant. Sneller, zonder ruis, met hogere kwaliteit.
  • Waarom de naam Spheeres?
    Spheeres staat voor bollen. In het universum van Spheeres zijn bollen met gegevens aan elkaar gelinkt en wordt het informatie. Hoe meer linken des te rijker de informatie.
bottom of page