top of page
erikstolk

De impact van low-code op een organisatie

Bijgewerkt op: 9 mei 2023

Low-code is een ontwikkelingsmethode waarbij visuele gebruikersinterfaces en modulaire bouwstenen worden gebruikt om applicaties te bouwen met minimale handmatige codering. Het heeft een aanzienlijke impact op organisaties en kan verschillende voordelen bieden. We zetten ze voor je op een rij.

Verbeterde efficiëntie

Low-code platforms kunnen de ontwikkelingstijd van applicaties aanzienlijk verkorten, waardoor organisaties snel nieuwe toepassingen kunnen implementeren en tijd en middelen kunnen besparen.


Hogere productiviteit

Met een low-code aanpak kunnen onervaren softwaregebruikers en IT-medewerkers samenwerken om applicaties te bouwen, waardoor IT-medewerkers zich kunnen concentreren op complexere taken, terwijl de eindgebruikers van het platform zelf de applicaties kunnen bouwen die ze nodig hebben.


Meer flexibiliteit

Omdat applicaties snel kunnen worden gebouwd en aangepast met low-code, kunnen organisaties gemakkelijker reageren op veranderende klantbehoeften en marktomstandigheden.


Vermindering IT-bottlenecks

Low-code stelt gebruikers in staat om zelf applicaties te bouwen zonder tussenkomst van IT, wat kan helpen bij het verminderen van de druk op IT-medewerkers en het verminderen van vertragingen.


Betere controle en compliance

Met low-code kan IT bepalen welke bouwstenen en beperkingen worden gebruikt bij het bouwen van applicaties, waardoor de controle en naleving van bedrijfsregels en voorschriften kan worden verbeterd.

Low-code kan een grote impact hebben op een organisatie door het proces van applicatie-ontwikkeling te versnellen, de efficiëntie en productiviteit te verbeteren en het vermogen van de organisatie om snel te reageren op veranderende omstandigheden te vergroten.

46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page